torstai 3. toukokuuta 2012

Sosiaalista mediaa

Sosiaaliseen mediaan liittyvistä merkeistä ja kuvista miulle ensimmäisenä tuli mieleen facebookin tykkää-nappi. Sitä on käytetty tosin jo melko paljon esim. mainonnassa jne.
Mietin myös mahdollista "äänimaisemaa" teokseen ja ehkä ainoita, mitä tuli mieleen, oli niin ikään facebookista tuttu merkkiääni uudesta viestistä. 



Tuo Janitan ehdotus teoksesta, jossa ihmisten naamat olisi peitetty hymiöillä, oli aika hauska. Mietin myös, että olisi kiva, jos teos voisi olla sellainen, johon näyttelyn vierailijat voisivat itsekin osallistua. Onhan sosiaalinen media nimenomaan SOSIAALISTA mediaa :) En tiedä, meneekö liian monimutkaiseksi, mutta kävi ajatus sellaisesta teoksesta, jonka osana ainakin olisi vaikka läppäri ja siinä auki facebook, johon olisimme tehneet oman käyttäjän teosta varten. (Käyttäjän nimi voisi olla jokin osuva, ehkä kantaakin ottava, riippuen teoksen aiheesta.) Näyttelyssä kävijät saisivat sitten mennä itsekin teoksessa ihan konkreettisesti sosiaaliseen mediaan ja fb-tiliä voisi käyttää jotenkin hauskasti vaikka siten, että kävijät voisivat tehdä tilapäivityksiä ja kommentteja näyttelystä, vähän niinkuin vieraskirjaa, mutta moderniin tapaan.


3 kommenttia:

  1. Heinoa, tämä alku saa olla aikamoista aivomyrskyä. Kertokaa muutkin ajatuksianne. Katsotaan sitten, mikä voidaan toteuttaa niin, ettei siitä koidu liikaa päänvaivaa. Etukäteen ei kannata karsia - kaikki ajatukset peliin :)

    VastaaPoista
  2. installaationa tuli mieleen, että jos ottaisi ison peilin ja lätkisi siihen hymiöitä eri tasoihin että katsoja voi laittaa oman naamansa sen taakse ja ottaa kuvan siitä.

    toinen vaihtoehto voisi olla, että tehdä useampi hymiöasettelu sellaiseksi pohjaksi, mitä mm. Cyberlink YouCam ohjelmassa on. mutta se menee aika lailla installaation ulkopuolelle :x

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo peiliajatus on myös kiinnostava. Koululta löytyisi materiaaliakin (remontin aikana seiniltä poistettuja).

      Poista