keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Mediataiteilija Sini Haapalinna

Tutustuin viime tunnilla suomalaiseen mediataitelijaan Sini Haapalinnaan. Nimi ei ollut ennestään tuttu, vaan löysin hänet puhtaasti googlettamalla suomalaisia mediataiteilijoita.
Valitsin hänet ensinnäkin sen takia, että en siis todellakaan tiennyt mitään hänen teoksistaan aikaisemmin ja Vimeosta löytyvät videot vaikuttivat kiinnostavilta. (Täytyy myös sanoa, että valinta päätyi myös siksi Haapalinnaan, etten yksinkertaisesti kerennyt enää etsiä ketään muuta, kun valokuvien siirrossa kului sen verran aikaa..)

Sini Haapalinna (s. 1975) tekee mediataidetta pääosin videon keinoin ja hänen teoksissaan esiintyy yleensä hyvin vahvasti "esityksellisyys" - eikä mikään ihme, sillä hän on myös tanssija.

Hän on tehnyt yhteistyötä eri alan taiteilijoiden kanssa ja on kiinnostunut muutenkin yhdistämään teoksissaan erilaisia kulttuureja ja taiteita. Ylläoleva kuva on hänen videostaan Remix One/Z (remix2) by TransFluxCollective.
En tahtonut millään löytää minkäänlaisia Sini Haapalinnan omia sivuja tai muutakaan paikkaa, missä hänen teoksiaan näkisi koottuna. Vimeo taitaa olla siis ainoita paikkoja..

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen "videokollaasi", en kuitenkaan kuullut ääntä täällä Stockassa. Uusi tuttavuus minullekin.

    VastaaPoista