maanantai 30. huhtikuuta 2012

Sosiaalinen media

http://www.feissarimokat.com/2011/01/nettiongelmia/
YOLO:

An acronym for 'you only live once'

This motto is similar to the mottoes 'you've only got once chance to live' or 'enjoy it while you can'. People often use these phrases to persuade their friends to take risks or do something they normally wouldn't do

PAAVO:

Paavo is a person with finish origin, usually a bit geeky but particularly cute at the same time. He can set up servers very well. Often loves metal music and smart girls. All in all he is adorable!
(●^o^●) (^v^) (^u^) (^◇^) ( ^)o(^ ) (^O^) (^o^) (^○^) )^o^( (*^▽^*)
(゜o゜) (^_^)/ (^O^)/ (^o^)/ (^^)/ (≧∇≦)/ (^o^)丿 ∩( ・ω・)∩ ( ・ω・)
(^^ゞ (^_^;) (-_-;) (~_~;) (・。・; (・_・;) (・・;) ^^; ^_^; (#^.^#) (^ ^;)




Mitä itselle nyt noista tuli mieleen, niin ainakin juuri näitä Internetissä käytettäviä lyhenteitä ja slangisanoja joita esim. Facebookissakin jatkuvasti näkee. LOL, OMG, YOLO, trollata, jne. Ja nuo "Tykkää", "Reblog" jne. painikkeet olisivat myös hyviä. Sitten voisi ehkä myös sivuta sitä miten kaikki eivät aina osaa käyttäytyä järkevästi Internetissä vaan paljastavat itsestään kaiken (osoitteen, puhelinnumeron, parisuhdetilanteen jne). Vähän niin kuin siihen malliin, että sosiaalisen median kanssa tulee olla myös varovainen tai siitä voi koitua pahojakin ongelmia. Tuli mielikuva sellaisesta teoksesta, jossa on ihmisiä joiden kasvojen tilalla on pelkkä hymiö ja jalkojen juuressa eriaisia "tilapäivityksiä": "Nyt on uusi kämppä, heti sisustamaan!", "Jätin Penan koska se petti.", "Huomenna bileet Kirsin luona!" jne., juuri näitä tyypillisimpiä mitä ihmiset jakavat Facebookissa ja Twitterissä. Jokaisen lauseen perässä olisi Tykkää-painike.

Mediataiteilija Christoph Hildebrand

No niin, pääsinpäs vihdoin liittymään tähän blogiin.

Valitsin Christoph Hildebrandin (s. 1959 Emmendingenissä Saksassa). Hänellä on ollut näyttelyitä mm. Australiassa, Kiinassa, Liettuassa, Saksassa, USA:ssa ja Suomessa. On sanottu, että hän ymmärtää hyvin kulttuuri-identiteetin ja sosiaalisen verkostumisen jatkuvaa muutosta ja näyttää sen töissään. Valitsin hänet, koska hänen työnsä "Vortex" näytti kiinnostavalta ja halusin tietää siitä lisää. "Vortexia" katsellessa tuli sellainen olo kuin olisi itse ollut Internetissä. Olisi hauskaa päästä näkemään teos livenä ja kävelemään sen halki niin kuin ihmiset sitä esittävissä kuvissa.

Linkki töihin: http://www.c-hildebrand.de/new

Mediataiteilijana Eija-Liisa Ahtila

Eija-Liisa Ahtila (s.1959) on suomalainen videotaiteilija, ohjaaja ja valokuvaaja. Hän on hyvin tunnettu niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin, ja hänen Algerian sodan aikaisia tapahtumia käsittelevä teoksensa Missä on missä (2009) on tehnyt erityisen voimakkaan vaikutuksen yleisöön.
Eija-Liisan työt eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja ja valitsinkin hänet aivan sattumalta. En osaa oikein selittää mikä hänen töissään minua kiehtoo, mutta pidän hänen tyylistään näyttää esimerkiksi videota kolmelta eri ruudulta, jolloin se täytyy katsoa useita kertoja jotta sen täysin ymmärtää. Eri näkökulmat luovat uusia syvyyksiä tarinaan.
 Itse en löytänyt Ahtilan omia kotisivuja mutta jo vain googlettamalla löytää paljon tietoa jos kiinnostusta on.
Alla oleva kuva Ahtilan teoksesta Missä on missä (2009)

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Sosiaaliseen, mediaan, liittyviä, sanoja, merkkejä

Sosiaaliseen, mediaan, liittyviä, sanoja, merkkejä, merkityksiä, kuvia

Hymiöt | Hymiö-sanakirja | Airteg.com 

ASCII -merkistö (American Standard Code for Information Interchange)

  

 

Internet slangi 

 

InternetSlang.com